Echo's

Bij verloskundigenpraktijk Vivian maken we alle medische echo's zelf op de Toulonselaan. Doordat de echo's gedaan worden door een van de eigen collega's krijg je direct de uitlag van het onderzoek, kun je vragen stellen en maken wij direct beleid naar aanleiding van de uitslag. Hierdoor zie je minder verschillende gezichten. We maken de echo's ook in de avonduren en proberen deze meestal te koppelen aan een controle waardoor jij en je partner hier niet extra vrij voor hoeft te nemen.

Gedurende je zwangerschap kun je verschillende echo's laten maken. Het gaat hier om medische echo’s die volledig vergoed worden door de zorgverzekeraar.

Termijn echo
Vanaf acht weken zwangerschap kun je bij ons in de praktijk je eerste echo laten maken. Afhankelijk van je zwangerschapsduur is dit een inwendige (vaginale) echo of een uitwendige echo. Rond je 10e zwangerschaps week krijg je een termijecho omdat we bij die termijn het beste je uitgerekende datum kunnen uitrekenen.

20-weken echo (SEO)
Bij het structureel echoscopisch zoeken we naar lichamelijke afwijkingen van je kindje. Hoofddoel van de 20-weken echo is onderzoek naar de eventuele aanwezigheid van een open rug of een open schedel. Bij deze echo wordt uitgebreid gekeken naar de ontwikkeling van de organen van je kindje. Hierbij kunnen ook andere lichamelijke afwijkingen worden gezien. Verder wordt er gekeken of je kindje goed groeit en of er voldoende vruchtwater is.
De 20-weken echo is geen garantie voor een gezond kind omdat niet alle afwijkingen worden gezien worden op een echo.

De 20 weken echo wordt in onze praktijk uitgevoerd door Ruby Blokland. Ruby is specifiek opgeleid om deze complexe echo's uit te voeren en heeft jaren lang ervaring opgedaan in verschillende ziekenhuizen. Wij trekken een uur uit voor dit onderzoek zodat we alles in alle rust kunnen bekijken en voldoende tijd hebben om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Deze echo's maken we uitsluitend overdag omdat we dan met de gynaecoloog kunnen overleggen als er iets bijzonders wordt gezien.

Het stuctureel echoscopisch onderzoek maakt deel uit van prenatale screening je maakt zelf de keuze of je dit onderzoek wil laten uitvoeren.

Echo ligging
Rond de 35ste zwangerschapsweek krijg je bij ons in de praktijk een liggingsecho. We kijken dan of je kindje in hoofd of in stuitligging ligt.

Pretecho
Een pretecho is een niet medische echo van je baby. Je kunt ervoor kiezen om een geslachtsbepaling vroeg in de zwangerschap, vanaf week 14, te laten maken. Daarnaast is het mogelijk om je baby in 3D en 4D te bewonderen. Voor een pretecho verwijzen we je naar echopraktijk Dordrecht. Wij hebben een goede samenwerking met deze echopraktijk en delen samen het pand aan de Toulonselaan.

Lees verder:

Terug

 

Links:

Echopraktijk Dordrecht

Erfo-centrum: 20 weken echo

knov

dordrecht