Foliumzuur

Foliumzuur is een vitamine. Je lichaam heeft deze vitamine nodig om gezond te blijven. Foliumzuur wordt ook wel vitamine B11 genoemd.

Foliumzuur krijg je binnen door het eten van een gevarieerde voeding. Voedingsmiddelen waar foliumzuur in zit zijn bijvoorbeeld: verse groenten, fruit, aardappelen, volkoren producten en zuivel.

In het begin van je zwangerschap heb je extra foliumzuur nodig. Het eten van veel voedingsmiddelen met foliumzuur is dan niet genoeg. Het is belangrijk dat je voordat je zwanger wordt start met het slikken van extra foliumzuur.

Wil je meer weten over foliumzuur, kijk dan op de website van het erfo centrum. Via deze site kunt u ook de folder over foliumzuur downloaden, in het Nederlands maar ook in diverse andere talen: Engels, Turks, Arabisch, Surinaams, Papiamento en Chinees.

Vrouwen die zwanger willen worden wordt geadviseerd van 4 weken voor de bevruchting tot 10 weken na de bevruchting 0,5mg foliumzuur per dag te slikken. Bent u net zwanger en gebruikt u het nog niet, dan is het toch goed om er alsnog mee te beginnen. Langer dan 10 weken na de bevruchting hoeft u het niet te slikken. Vaak zit het ook in multivitaminen voor zwangere vrouwen.

Lees verder:

Terug

 

Links:

Erfo centrum - foliumzuur

Erfo centrum - brochure foliumzuur

knov

dordrecht