Intake / vervolg controles

Het eerste gesprek (intakegesprek) is altijd wat uitvoeriger omdat we alle van belang zijnde gegevens voor je zwangerschap willen verzamelen. Als de vader van het kindje in de mogelijkheid is om hierbij aanwezig te zijn dan heeft dit onze voorkeur omdat we ook wat willen weten over zijn achtergrond.

De volgende onderwerpen komen bij het eerste gesprek aan bod:

Persoonlijke anamnese: In je persoonlijke anamnese komen de volgende zaken aanbod: Burgerlijke staat, beroep, medische voorgeschiedenis, medicatiegebruik enz.

Familieanamnese: Het is belangrijk dat je navraag doet in je familie en in de familie van de vader van je kindje of er aangeboren afwijkingen, overleden kindjes of ziektes voorkomen.

Bij de eerste controle zullen we, als je daar behoefte aan hebt, uitleg geven over de prenatale screening. In Nederland heb je de mogelijkheid om je ongeboren kind te laten onderzoeken. (voor meer info zie prenatale screening).

Bij de vervolgcontroles komen de volgende zaken aan bod:

Lichamelijk onderzoek: Bloeddruk meten, evt. urinecontrole, wegen, harttonen luisteren en een inschatting maken van de groei van de baby door het voelen aan je buik.

Passend advies: Bij de zwangerschapscontroles geven we je een passend advies m.b.t. voeding, leefgewoonten, sporten, seksualiteit en is er altijd voldoende ruimte om vragen te stellen.

 

 

Lees verder:

Prenatale screening

 

Terug

 

knov

dordrecht