Verloskundige / Marieke van der Ven

Met de paplepel ingegoten! Als dochter van een kraamverzorgster wist ik al op jonge leeftijd dat ik verloskundige wilde worden. Er is niets mooier dan het begeleiden van aanstaande ouders in een nieuwe fase die voor hen aanbreekt, zowel tijdens de zwangerschap, bevalling als in het kraambed.

Nadat ik in 2015 was afgestudeerd, ben ik sindsdien werkzaam geweest in de Regio Boxmeer. Na ruim 2 jaar in een warme gezellige Brabantse praktijk te hebben gewerkt, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging dichter bij huis.

De keuze om voor praktijk Vivian te willen werken was voor mij snel gemaakt. Zelf heb ik het moederschap nog niet mogen ervaren, maar desondanks ben ik wel een hele trotste tante van 2 nichtjes en een neefje. Vivian had de eer om mijn neefje, thuis in bad, op de wereld te mogen zetten. Toen ik met mijn zus over haar bevalling sprak, kreeg ik direct een enthousiast en warm gevoel. Er was tijdens de bevalling geluisterd naar haar wensen: thuis en in bad. Ondanks dat mijn neefje er de vaart in had, heeft Vivian er alles aan gedaan om een bad bevalling mogelijk te maken. Uiteindelijk was het bad net genoeg gevuld. Ook de zorg tijdens de spreekuren en contact na de bevalling heeft mijn zus als zeer prettig ervaren. Rust, tijd voor de cliënten, luisteren naar de wensen van je cliënten en tot slot de begeleiding om ervoor te zorgen dat de ouders terugkijken op een mooie periode voerden de boventoon. In mijn ogen is dit waar goede verloskundigenzorg voor zou moeten staan.

Iedere maand krijg ik trouw salaris gestort, maar wanneer ik een persoonlijk kaartje of bedankje krijg van ouders, voelt dit als de échte beloning van het werk wat ik doe. Ik hoop dan ook dat ik mij binnen deze praktijk heel rijk mag gaan voelen door alle mooie ervaringen die ik hier zal opdoen.

Mocht je mij tegen komen op het spreekuur, tijdens je bevalling of in je kraamweek, bespreek jullie wensen met mij, zodat we er samen een mooie, bijzondere en unieke ervaring van kunnen maken!

Lees verder:

Terug

knov

dordrecht