Overige adviezen

Medicijngebruik
Wees terughoudend met medicijngebruik. Raadpleeg bij twijfel altijd de huisarts of apotheker (www.kring-apotheek.nl).

Sporten
Sporten kunt je gewoon blijven doen in de zwangerschap. Het is juist erg gezond voor je. Luister wel goed naar je lichaam. Wanneer het aangeeft niet meer te kunnen en er lichamelijke ongemakken ontstaan, kunt u beter rustig aan doen of stoppen. Zwemmen is erg prettig omdat het lichaam in het water soepel en makkelijk beweegt en het versterkt de rugspieren. Topsport en contactsporten  kunt je beter vermijden. Diepzeeduiken moet u ook niet doen, omdat er daarbij kans bestaat op afwijkingen bij het kind.

Saunabezoek
Tijdens saunabezoek en bij gebruik van de zonnebank stijgt de lichaamstemperatuur. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor de ongeboren baby. Let daarom op dat je niet langdurig  wordt bloodgesteld aan een te warme omgeving.

Reizen
Reizen in de zwangerschap kan in principe geen kwaad. In de auto is het gebruik van een gordel nodig. Hierbij draagt u de schouderband boven de baarmoeder en de heupband over uw bekken. Reizen per vliegtuig levert soms problemen op, omdat niet iedere luchtvaartmaatschappij passagiers na 32 weken wil vervoeren. Vraag dit even na. Het vliegen zelf is ongevaarlijk.

Vaccinaties
Vaccinaties met verzwakte of levende kiemen mogen in de zwangerschap niet gegeven worden.

 

 

Lees verder:

Terug

 

Links:

Kring-apotheek

 

 

 

knov

dordrecht