Bevallen in het ziekenhuis

Poliklinische bevalling.
Een poliklinische bevalling is een bevalling in het ziekenhuis met je eigen verloskundige. Omdat niet alle verzekeringen een poliklinische bevalling volledig vergoeden is het verstandig om vooraf navraag te doen wat de kosten zijn van een poliklinische bevalling.

Bevallen met een plaatsindicatie.
Soms mag je niet zelf kiezen waar je wilt bevallen maar geven wij aan dat je in het ziekenhuis moet bevallen. Dit noemen we bevallen in het ziekenhuis met een ‘plaatsindicatie.’ Je wordt dan in het ziekenhuis geholpen door je eigen verloskundige. Je hoeft in dit geval geen eigen bijdrage te betalen. Redenen voor een plaatsindicatie kunnen van medische of sociale aard zijn.

Medische bevalling.
Als je een medische indicatie hebt om in het ziekenhuis te bevallen beval je onder begeleiding van een gynaecoloog, arts-assistent of een verloskundige van het ziekenhuis. Je hoeft hiervoor geen eigen bijdrage te betalen. Heb je een medische indicatie en vind je het fijn als een van onze verloskundige je ondersteunt tijdens de bevalling dan kun je dit altijd aangeven.

Bevallen in een kraamhotel.
In onze regio is er alleen de mogelijkheid om in een kraamhotel in Rotterdam of Breda te bevallen. Je kunt dan eventueel in het ASZ bevallen en de rest van de week verblijven in het kraamhotel.

 

Lees verder:

Terug

knov

dordrecht