Kinderwens

Wil je graag zwanger worden en heb je behoefte aan een gesprek voordat je zwanger wordt, dan nodigen we je uit om een afspraak te maken op ons pre-conceptie spreekuur. Wij geven je dan adviezen omtrent voeding, roken en alcoholgebruik. Wij bekijken of er mogelijke risicofactoren zijn in de familie en geven uitleg over het gebruik van foliumzuur. Wij beantwoorden graag de vragen die jij en je partner hebben over zwangerschap en geboorte.

Wij houden kinderwensspreekuren omdat we weten dat veel problemen in de zwangerschap en mogelijk later in het leven van kinderen beginnen bij de eerste aanleg van het embryo en de placenta. Een gezonde leefstijl vergroot de kans op een goede afloop van de zwangerschap, zowel voor jezelf als voor je kindje. 

Een bijkomend voordeel van het kinderwensspreekuur is dat je een gesprek met één van de verloskundigen hebt waardoor je een beeld krijgt van de werkwijze van de praktijk. Hierdoor kun je een goede inschatting maken of dit de praktijk is waarbij jij en je partner zich prettig voelen en waar je je in de toekomst evt. wilt aanmelden als je zwanger bent.

Op de site zwangerwijzer.nl kun je anoniem een vragenlijst invullen waarmee je kunt ontdekken of er misschien een risico is voor moeder en kind. Omdat ook je partner een rol speelt bij het zwanger worden is er voor mannen en vrouwen een aparte vragenlijst beschikbaar. Invullen kost ongeveer 10 minuten tijd.

Lees verder:

Foliumzuur

Roken, alcohol en drugs

 

Links:

Zwangerwijzer

knov

dordrecht