Verloskundige / Vivian Hanegraaf - Robben

Als klein meisje wist ik al dat ik graag met kinderen of baby's wilde werken. Ik ben na de middelbare school gestart aan een opleiding om kraamverzorgende te worden. Ik zag bij de gezinnen waar ik kraamzorg verleende de verloskundige aan het werk, toen wist ik het, dat wilde ik ook.

Ik ben vanaf 2004 met veel plezier en enthousiasme aan het werk gegaan als eerste lijns verloskundige. Van de beslissing om in Dordrecht te wonen en werken heb ik geen moment spijt gehad. Dordrecht is een mooie dynamische stad met inwoners uit alle windstreken. De verschillende culturen zie ik als een verrijking van de stad en het maakt mijn werk afwisselend en tot een enorme uitdaging.

Het mooie van dit beroep vind ik de band die je met de toekomstige ouders opbouwt. Het blijft een speciaal gevoel als je moeders met hun kinderen tegenkomt en je ziet dan hoe zo’n klein hummeltje vliegensvlug is verandert in speelse peuter of kleuter. Die moeders zeggen dan vaak: “Ken je die mevrouw nog? Die heeft mama geholpen toen jij geboren werd”.

Ik verbaas me over het feit dat er een baan bestaat die zo specifiek is toegesneden op datgene waar ik enorm van geniet.

Ik heb inmiddels zelf mogen ervaren hoe fantastisch het is om moeder te worden. Je voelt eerst een klein hummeltje in je buik bewegen en probeert je een beeld te vormen van hoe zo’n kleintje eruit ziet. De ontlading als het moment daar is, is overweldigend en is het mooiste wat me ooit is overkomen. Samen je kindje leren kennen, het verzorgen en liefhebben is iedere dag weer een sprookje.

Het is altijd een droom van mij geweest om een eigen praktijk te hebben. Hierdoor kan ik mijn werk doen zoals ik geloof dat verloskundige zorg bedoelt is. Ik hoop dit werk nog jaren met zoveel plezier te kunnen doen. Ik geniet ervan dat ik het moederschap kan combineren met dit mooie beroep.

Lees verder:

Terug

knov

dordrecht